Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de chou vert, coupé en morceaux
- 500 g d'eau
- 12 coquilles Saint-Jacques entières (voir "Conseil(s)")
- 50 g d'échalotes, coupées en deux
- 50 g de carotte
- 10 g de gingembre frais
- 30 g de beurre
- 80 g de lardons fumés
- 100 g de vin blanc sec
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 pincées de noix de muscade en poudre
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu
- 1 pâte feuilletée maison
- farine, pour le plan de travail
- lait, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4119.8 kJ / 991.3 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 70.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 46.3 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 1712.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie gras vapeur aux épices, abricots secs et pruneaux
13 godz. 40 min
Ananas rôtis, glace à la vanille et chantilly
12 godz. 15 min
Baba au rhum
4h
Moules à la sauce tomate épicée
45 min
Lasagne de blanquette
2h 40min
Lotte crémeuse au safran
3h 35min
Nage de saint-jacques et gambas
1h
Dos de bar sur lit de poireaux et champignons
40 min
Brioche moelleuse
4h 15min
Sauce Messine
10min
Sauce piquante
35 min
Choucroute de la mer au beurre blanc
55 min