Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
2 à 3 semaines avant de servir
- 500 g de gros sel
- 15 g de sucre en poudre
- 1 magret de canard avec la peau
- 1 c. à soupe de graines de coriandre
- ½ c. à café de poivre sauvage
- 1 c. à café de graines de moutarde
- 1 c. à café de curry en poudre
- 1 c. à café de gingembre en poudre
- 6 capsules de graines de cardamome verte ouvertes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 421.5 kJ / 100 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 769 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie-gras mi-cuit
50h
Mouclade charentaise
40min
Rillettes de porc tradition
12u.
Fumet de poisson
45min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45min
Rillettes de canard
2 Std. 30 Min
Raie aux câpres
45min
Marinade sauce BBQ (pour travers de porc)
2 Std. 30 Min
Moutarde
12u.
Foie gras de canard
72 godz.
Beurre d'escargot
10 Min
Filet mignon séché aux herbes de Provence
480h 20min