Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cheddar cheese, cut in cubes (3 cm x 3 cm)
- 700 g Russet potatoes, peeled, cut in quarters
- 4 tbsp cooking oil, for greasing
- 1 tbsp all purpose flour
- 1 tsp salt
- 1 tsp white pepper powder
- 60 g capsicums, deseeded, diced (0.5cm x 0.5cm)
- 60 g onions, diced (0.5cm x 0.5cm)
-
60
g smoked turkey breast
lub streaky bacon, cured, cut in small pieces (0.5 cm x 0.5 cm) - 5 eggs
- 1 pinch salt
- 1 pinch white pepper powder
- 60 g cream
- 50 g milk
- 1 tsp sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 832 kJ / 199 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 338 mg
Alternatywne przepisy
Roasted peach ice-cream
25 godz. 20 min
Brazilian Cheese Puffs
20 min
Smoked Salmon Dip
10min
Nut Boosted Powder
30 min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz. 10 min
Whipped brie with fruit and nut caramel crunch
30 min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
48 godz. 20 min
Creamy Avocado Dip
10min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10min
Teriyaki sauce
25 min
Crispy Japanese chicken with pickled cucumbers
1h 35 min.
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10min