![Whey bread with soft cheese (TM6) Whey bread with soft cheese (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/247ec2e1-a189-4d88-aec8-ffc187305824/Derivates/fb444dad-86f3-4b14-aaeb-239de892279f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soft cheese
- 1500 g full cream milk
- 200 g sour cream
- 250 g water
- 30 g lemon juice (½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 tbsp dried fruit and nut mix (see Tips)
Whey bread
- 100 g wheat grains (see Tips)
- 2 tsp dried instant yeast
- 400 g baker's flour, plus extra to dust
- 1 tsp sea salt
- 1 tbsp butter, melted, to brush
- 1 tbsp mixed seeds, to sprinkle
- honey, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1233.9 kJ / 294.9 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 244.3 mg
Alternatywne przepisy
Cooked mayonnaise
5 Min
Brioche buns baked in a cast iron pot
2h
Hot cross bun loaf
2 Std. 40 Min
Quick Soup Powder
10 Min
Vegetable trimming stock
2h
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11hod.
Natural yoghurt (Varoma method)
13 Std.
Celery salt
20min
Freeform basic bread
1h 35min
Everyday loaf baked in a cast iron pot
1 Std. 45 Min
Sticky pork belly with jasmine rice
1 Std.
That's a wrap (Noni Jenkins)
55 Min