![Sauerkraut Sauerkraut](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/adc908df3d0e6daf4d673e5476bb708e/Derivates/13721a172b04342b1bf1bf835693b5148eb6d162.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 - 700 g green cabbage, (approx.1 cabbage) cored, cut into wedges that fit through feeder tube
- 700 g water, divided
- 24 g sea salt
- 2 tsp caraway seeds
- 30 g lemon juice or 1 tsp ascorbic acid powder
- Wartości odżywcze
- na 1 litre
- Kalorie
- 109 kJ / 26.1 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 8480.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cooked Quinoa
15min
Basic nut butter
30min
Sourdough Bread with Olives
5 Std. 20 Min
Rustic Spice Mix for Bread
5min
Almond Chocolate Torte Second Bowl
45min
Bern-style Rösti (TM6)
40min
Grated Potato Pancakes (TM6)
35min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10 Min
Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts (TM5)
15min
Gluten-free Sponge Cake
1h 10min
Gluten-free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1h 30min
Basic Quinoa
35min