Cranberry and rosemary chutney
TM5 TM6

Cranberry and rosemary chutney

3.8 (4 oceny)

Składniki

  • 150 g red onions, cut into halves
  • 220 g sugar
  • 125 g red wine vinegar
  • 185 g water
  • 4 sprigs fresh rosemary, needles removed from stalk
  • 1 cinnamon stick
  • 10 black peppercorns
  • 1 dried bay leaf
  • ¼ tsp ground nutmeg
  • 340 g dried cranberries
  • 2 pinches fine salt
  • 2 pinches black pepper, ground

Wartości odżywcze
na 1 jar
Kalorie
3922 kJ / 936 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
227 g
Tłuszcz
3 g
Błonnik
15.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy