Wersje kompatybilne
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil, plus extra to grease
- 4 sprigs fresh curry leaves, leaves only
- 1 onion, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 1 fresh green chilli, deseeded and cut into pieces.
- 5 cm piece fresh ginger
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 1 pinch dried chilli flakes (optional)
- 200 g canned diced tomatoes
- 350 g dried red lentils, rinsed and drained
- 1 tsp sea salt, plus extra to season
- 1000 g water
- 800 g cauliflower, leaves removed and stalk trimmed so base is flat
- 125 g tandoori paste (see Tip)
- 2 tbsp freshly squeezed lemon juice
- 30 g fresh baby spinach leaves, roughly chopped
- 400 g canned coconut milk
- 250 g natural yoghurt
- 1 Lebanese cucumber, finely diced
- 3 sprigs fresh coriander leaves, finely chopped
- ground black pepper, to season
- naan bread, to serve (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2198.7 kJ / 525.5 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 77.1 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 14.6 g
- Sód
- 1026.5 mg
Alternatywne przepisy
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Red lentil cauliflower dahl
35min
Tomato and lentil dahl
35min
Chickpea shawarma salad bowl
40 min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55min
Silverbeet dahl
8hod. 40min
Vegetarian chilli
35min
Ancho chilli and black bean stew
40 min
Lentil curry (dahl)
30 min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55min
Gwinganna biryani (TM6)
25 Std. 20 Min
Meat-free mushroom lasagne
1h 30min