Wersje kompatybilne
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil, plus extra to grease
- 4 sprigs fresh curry leaves, leaves only
- 1 onion, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 1 fresh green chilli, deseeded and cut into pieces.
- 5 cm piece fresh ginger
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 1 pinch dried chilli flakes (optional)
- 200 g canned diced tomatoes
- 350 g dried red lentils, rinsed and drained
- 1 tsp sea salt, plus extra to season
- 1000 g water
- 800 g cauliflower, leaves removed and stalk trimmed so base is flat
- 125 g tandoori paste (see Tip)
- 2 tbsp freshly squeezed lemon juice
- 30 g fresh baby spinach leaves, roughly chopped
- 400 g canned coconut milk
- 250 g natural yoghurt
- 1 Lebanese cucumber, finely diced
- 3 sprigs fresh coriander leaves, finely chopped
- ground black pepper, to season
- naan bread, to serve (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2198.7 kJ / 525.5 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 77.1 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 14.6 g
- Sód
- 1026.5 mg
Alternatywne przepisy
Chhole (chickpea curry)
35 Min
Paneer
4h 5min
Vegetarian chilli
35 Min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Palak paneer
45 Min
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter, TM6)
30min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55min
Sabji (vegetable) curry
30min
Gwinganna biryani (TM6)
25sa 20 dk
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min
Silverbeet dahl
8h 40min
Red lentil cauliflower dahl
35 Min