![Ras el hanout Ras el hanout](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/70b1dbf5-8c4a-4ec0-898f-b7fc3ef2f759/Derivates/9e02b6da-8be6-47cc-aed0-7da2fbc5dfc6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g cumin seeds
- 25 g coriander seeds
- 1 cinnamon quill
- 1 star anise
- 2 cardamom pods (green)
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp sea salt
- 3 tsp sweet paprika
- 1 tsp ground allspice
- 2 tsp ground ginger
- 1 ½ tsp dried chilli flakes
- 1 tsp ground nutmeg
- 1 tsp ground turmeric
- 5 whole cloves
- Wartości odżywcze
- na 80 g
- Kalorie
- 1066.7 kJ / 254.9 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 20.8 g
- Sód
- 1003.7 mg
Alternatywne przepisy
Quince, burnt tahini custard with blackberry vinegar snow (Ray Capaldi)
4 godz. 25 min
Persian honeycomb bark
1h 30min
Tandoori chicken
45min
Pilau rice
30min
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad
25h 35min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10min
Chilli crunch (TM6)
30min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 Std. 15 Min
Sabji (vegetable) curry
30min
Ribollita
50min
Silverbeet dahl
8h 40min
Broccoli, red capsicum and pine nut salad
10 Min