Urządzenia i Akcesoria
Black bean molè (black bean chocolate chilli)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil plus extra for greasing2 tbsp
-
vine-ripened tomatoes cut into halves5
-
red onions cut into halves2
-
garlic cloves skins on4
-
salt plus extra for seasoning1 ½ tsp
-
dried oregano3 tsp
-
fresh long red chillies cut into halves and deseeded, if preferred1 - 2
-
carrot cut into quarters1
-
celery stalk trimmed and cut into quarters1
-
red capsicum cut into halves and deseeded½
-
fresh coriander leaves only (optional)4 sprigs
-
ghee50 g
-
ground cumin2 tsp
-
smoked paprika3 tsp
-
canned black beans rinsed and drained (approx. 480 g after draining)800 g
-
balsamic vinegar2 tsp
-
Rapadura sugar2 tsp
-
tomato paste50 g
-
Vegetable stock paste (see Tips)2 tbsp
-
dark chocolate (70% cocoa) grated, plus extra shaved for garnishing50 g
-
filtered water250 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1149.5 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
1510.2 kJ /
359.5 kcal
Tłuszcz
21.3 g
Błonnik
11.3 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
26.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Caribbean curry
40 min
Tarka dal
30 min
Vegetable chilli
50 min
Ricotta patties with chilli lime corn
1 godz. 20 min
Pulse and pumpkin curry
30 min
Falafel with beetroot hommus
20 min
Hearty lentil chilli
50 min
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Smoky Mexican bean soup
35 min
White bean dip with chimichurri
15 min
Black bean enchiladas
1 godz. 20 min
Chickpea ratatouille (gut health)
1 godz.