Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 dried ancho chillies, to taste
- hot water, to soak
- 2 sprigs fresh coriander, stalks and roots, cut into pieces and leaves reserved, to garnish
- 20 g extra virgin olive oil
- 200 g onion, cut into wedges
- 400 g canned chopped tomatoes (see Tips)
- 300 g mixed vegetables of choice, cut into pieces (approx. 2 cm - see Tips)
- 400 g canned black beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- ½ tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 804.3 kJ / 191.5 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 9.9 g
- Sód
- 394.9 mg
Alternatywne przepisy
Potato and green pea curry
50 Min
Hearty lentil chilli
50 Min
Red lentil cauliflower dahl
35 Min
Chickpea shawarma salad bowl
40 min
Adzuki Stew with spiced cauliflower rice
24 Std. 40 Min
Rendang curry
30 min
Vegetarian chilli
35 Min
Three-bean shepherd's pie
26h
Chickpea ratatouille (gut health)
1 Std.
Gwinganna biryani (TM6)
25 Std. 20 Min
Caribbean curry
40 min
Summer dahl
35 Min