
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
tofu, średnio twardego pokrojonego w 2 cm kostkę200 g
-
soli2 łyżeczki
-
wrząca woda do zalania tofu
-
ząbek czosnku1
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojona w 2 mm plastry, do dekoracji½ - 1
-
kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji5 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 g
-
sosu sojowego70 g
-
wody550 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego50 g
-
octu ryżowego25 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki160 g
-
pasternaku lub korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki120 g
-
białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na 5 cm kawałki200 g
-
oleju20 g
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry100 g
-
komosy ryżowej (quinoa)150 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
zielonego groszku, świeżego50 g
-
ziarna sezamu (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
404.1 kcal /
1690.9 kJ
Białko
17.2 g
Tłuszcz
12.2 g
Węglowodany
59.5 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
2187.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska