
Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
bułka żytnia, pokrojona na 3 cm kawałki1
-
oliwy z oliwek60 g
-
tymianku, świeżego tylko liście2 gałązki
-
czosnku, granulowanego¼ łyżeczki
-
soli plus dodatkowo 1 szczypta i ilość do gotowania makaronu½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
marchewki50 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę200 g
-
liście laurowe, suszone2
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu300 g
-
makaronu, suchego, typu kolanka (250 g)½ opakowania
-
płatków drożdżowych nieaktywnych (patrz wskazówka)15 g
-
octu jabłkowego5 g
-
cebuli suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
kurkumy, mielonej¼ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej¼ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
886.6 kcal /
3709.6 kJ
Białko
24.1 g
Tłuszcz
32.8 g
Węglowodany
122.9 g
Błonnik
9.8 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
849.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska