
Wersje kompatybilne
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM5)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pieczone warzywa
- 150 g czerwonej cebuli, przekrojonej pionowo na pół
- 200 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 350 g cukinii, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 500 g batatów, nieobranych, wyszorowanych, z odciętymi końcówkami, pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 30 g oliwy z oliwek
- 20 g octu balsamicznego
- 50 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
1
łyżka liści tymianku, świeżych
lub 1 łyżeczka tymianku, suszonego - 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Pomarańczowa kasza bulgur
- 1000 g wody
- 1 łyżka skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
- 100 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 10 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki soli
- 250 g kaszy bulgur
- ½ opakowania sera feta (ok. 100 g), grubo pokruszonego
- 3 łyżki orzechów włoskich, łuskanych, grubo posiekanych
- 2 łyżki liści mięty, świeżych, posiekanych
- 2 łyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, posiekanych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1613.7 kJ / 385.7 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 59.3 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 1189.4 mg
Alternatywne przepisy
Zupa z pomidorów i cukinii
55 Min
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 Min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM6)
1 Std.
Tarta ratatouille (TM5)
1 Std. 30 Min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 Std.
Pasta kanapkowa z bobu
45 Min
Wegańska lasagne z domowym makaronem i soczewicą
2u. 20min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM5)
20 min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 Min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6)
40 Min
Pasztet z selera
2 Std.
Portugalskie babeczki z kremem
1 Std. 10 Min