Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie tajskie zielone curry, ryż jaśminowy; Sorbet z mango i kokosa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Sorbet z mango i kokosa
-
60 g cukru
-
500 g mango pokrojonego na kawałki, zamrożonego (patrz wskazówka)”
-
100 g mleczka kokosowego
Ryż i warzywa
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
200 g ryżu jaśminowego
-
150 g grzybów, świeżych np. pieczarek, pokrojonych w 3 mm plastry
-
150 g bakłażana pokrojonego w 2-3 cm kostkę
Tajskie zielone curry
-
400 g mleczka kokosowego
-
30 - 60 g zielonej pasty curry (patrz wskazówka)
-
150 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
150 g brokułu pokrojonego na małe różyczki
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka cukru
-
7 liści limonki Kaffir, suszonych
-
100 g pędów bambusa, z puszki odsączonych
-
2 - 3 zielone papryczki chili, świeże (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojone w 2 mm plastry, do dekoracji
-
1 pęczek kolendry, świeżej tylko liście, do dekoracji (ok. 10 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
735 mg
Białko
12.3 g
Kalorie
2718.8 kJ /
649.8 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
17.8 g
Węglowodany
97.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Laksa z dorszem; Tajskie placki kukurydziane
45 min
Wiosenne curry warzywne z cytrynowym ryżem
40 min
Żółte curry z dorszem, ciecierzycą i ryżem; Ciasto pomarańczowe z Varomy
55 min
Wegetariańskie chili z ryżem; Serniczki w słoiczkach
45 min
Wegańskie curry z cytrynowym ryżem
40 min
Wegetariańskie zielone curry z ryżem
50 min
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
50 min
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1 godz. 15 min
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min