Wegetariański poke bowl

Wegetariański poke bowl

4.1 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 30 g octu ryżowego
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 60 g sosu sojowego
  • 15 g mirinu
  • 30 g oleju sezamowego
  • 1200 g wody
  • 10 g oleju
  • ½ łyżeczki soli
  • 200 g ryżu czarnego
    200 g ryżu białego
  • 140 g marchewki pokrojonej w 0,5 cm paski
  • 1 opakowanie sera feta (ok. 200 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 1 puszka białej ciecierzycy, z puszki (ok. 240 g po odsączeniu), opłukanej i osuszonej
  • 1 pomidor pokrojony w 1 cm kostkę
  • 1 jabłko bez gniazd nasiennych, pokrojone w plastry
  • 4 łyżki jagód goji, suszonych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 542 kcal / 2269 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 1988 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...