
Urządzenia i Akcesoria
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
-
wody400 g
-
bakłażany średnie (250-300 g każdy)2
-
ziaren sezamu, białego1 łyżka
-
jogurtu naturalnego200 g
-
pasty tahini (patrz wskazówka)20 - 25 g
-
skórka otarta z ½ limonki ekologicznej, bez białych błonek
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego5 g
-
miodu, płynnego plus 2 łyżki5 g
-
sosu sojowego4 łyżki
-
oleju do smażenia1 - 2 łyżki
-
pestki z 1 granatu do podania
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
471.8 kcal /
1974 kJ
Białko
14.6 g
Tłuszcz
24.1 g
Węglowodany
59.6 g
Błonnik
18.5 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
1838.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55min
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45min
Hummus z gremolatą z cukinii i serem feta
45min
Koreański ramen z tofu
50min
Szarpany jackfruit BBQ
25min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1h 40min
Bakłażany po kaszubsku
3h 50min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1h
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
1h 50min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45min
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30min