Wersje kompatybilne
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM5)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g czerwonego buraka, podłużnego, Ø 4-5 cm (patrz wskazówka)
- 150 g cukinii, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 100 g marchewki, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 100 g batata, podłużnego, Ø 4-5 cm, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
120
g sera halloumi, pokrojonego w 1 cm kostkę
lub 120 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę -
100
g crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)
lub 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu - 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 35 g oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
- 220 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 125 g wody
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2298.5 kJ / 549.4 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 59.4 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 636.3 mg
Alternatywne przepisy
Dżem z owoców leśnych
40 Min
Kawa parzona
20 min
Marmolada z całych jabłek
3h
Gotowana kukurydza z majonezem chipotle i salsą z kolendry
1h
Czarne trufle szampańskie
2h 15 min
Lody jogurtowo-jeżynowe na patyku
4h 40min
Kawa mielona grubo
5 Min
Lody jagodowe z jogurtem kokosowym
1h 5min
Kawa mielona drobno
5 Min
Gofry klasyczne
35min
Purée z dyni (przepis podstawowy)
40 Min
Mus z czarnej porzeczki do tortów i deserów
45 min