Urządzenia i Akcesoria
Gofry dyniowe na mące ryżowej
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
Mus dyniowy
-
400 g wody
-
220 g dyni piżmowej, obranej, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki220 g dyni Hokkaido obranej, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
80 g mleka
Gofry dyniowe
-
30 g mleczka kokosowego
-
1 jajko
-
10 g budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
-
45 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
-
10 g erytrytolu
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
olej do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
284.9 mg
Białko
11.1 g
Kalorie
1460.3 kJ /
349 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1 godz.
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min
Zielony omlet na białkach
35 min
Gofry jaglano-bananowe
45 min
Dyniowe bułeczki (Thermomix® Nester)
2 godz. 40 min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min
Zielone pancakes z tofu
15 min
Gryczano-orkiszowe placki z bananem
25 min
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1 godz. 5 min
Bananowe gofry lub placki
25 min