Gofry dyniowe na mące ryżowej
TM5 TM6

Gofry dyniowe na mące ryżowej

4.0 (28 ocen)

Składniki

Mus dyniowy

  • 400 g wody
  • 220 g dyni Hokkaido, obranej, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki
    lub 220 g dyni piżmowej, obranej, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 80 g mleka

Gofry dyniowe

  • 30 g mleczka kokosowego
  • 1 jajko
  • 10 g budyniu waniliowego, w proszku, niesłodzonego
  • 45 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
  • 10 g erytrytolu
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • olej, do natłuszczenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1460.3 kJ / 349 kcal
Białko
11.1 g
Węglowodany
50 g
Tłuszcz
10.3 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Błonnik
3.2 g
Sód
284.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy