Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 50 g d'échalotes
-
½
c. à café de thym frais
lub ½ c. à café feuille de thym frais - 100 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 300 g de gorge de porc, coupée en morceaux (2 cm env.)
-
400
g de filets de pintade
lub 400 g de pintade désossée, sans la peau - 2 c. à soupe d'armagnac
- 2 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 crépine de porc
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 928 kJ / 223 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Terrine bressane
24h
Pâté de campagne
48h
Pâté de lapin
2 Std. 35 Min
Terrine de volaille pistache-citron
24h
Rillettes de lapin
12u.
Pain de saumon, cœur saint-jacques, crème à l'aneth
2 Std. 45 Min
Terrine de canard
24h
Terrine de campagne
4 Std. 30 Min
Mousse de foies de volaille aux fruits secs
7h 30 min
Délice de foies au riesling
2h 50min
Pâté de campagne au foie gras
48h
Mousse de foies de volaille aux pistaches
24 Std. 20 Min