Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 50 g d'échalotes
-
½
c. à café de thym frais
lub ½ c. à café feuille de thym frais - 100 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 300 g de gorge de porc, coupée en morceaux (2 cm env.)
-
400
g de filets de pintade
lub 400 g de pintade désossée, sans la peau - 2 c. à soupe d'armagnac
- 2 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 crépine de porc
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 928 kJ / 223 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72h
Terrine de lapin aux herbes
24h
Terrine bressane
24h
Pâté en croûte
7 Std. 45 Min
Soupe de poire au vin rouge
20 min
Pâté de campagne
48h
Terrine de campagne
4h 30min
Délice de foies au riesling
2h 50min
Terrine de canard
24h
Foie gras de canard
72h
Pâté de lapin
2h 35min
Sauce gribiche
15 Min