Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oranges non traitées (5 g de zeste et 100 g de jus)
- 120 g de sucre en poudre
- 20 g de rhum blanc
- 6 jaunes d'œufs
- 4 kiwis, pelés à vif (2 jaunes et 2 verts)
- 18 baby kiwis (kiwai), coupés en deux
- 3 rondelles d'ananas frais, coupées en morceaux
- 1 fruit de la Passion
- 1 grenade (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1145 kJ / 271 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de chèvre frais, chair de crabe et avocat, sauce Passion
30 min
Sabayon classique
15 Min
Gratin au sabayon et aux fruits rouges
15 Min
Pavlova mangue-kiwi
4h 10min
Pressé de raie
14h
Sabayon au vouvray
15 Min
Bar en croûte de fruits secs
45 min
Sabayons gratinés aux fruits rouges et financiers
55 min
Sabayon
15 Min
Carpaccio de saint-jacques et crème au cresson
2h 35min
Crème brûlée au champagne
2h 25min
Sabayon gratiné aux clémentines
25 min