Terrine de foies de volaille au porto

Terrine de foies de volaille au porto

3.9 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 50 min
6 parts

Składniki

  • 70 g d'échalotes pelées et coupées en quatre
  • 20 g d'huile de tournesol
  • 300 g de foies de volaille nettoyés et coupés en morceaux
  • 50 g de vin blanc sec
  • 50 g de porto rouge
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 2 œufs
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 10 g de beurre pour la terrine
  • 6 tranches de pain de campagne
  • 2 c. à soupe de crème de vinaigre balsamique maison (voir "Conseil(s)")

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 203 kcal / 848 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...