Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'échalotes, pelées et coupées en quatre
- 20 g d'huile de tournesol
- 300 g de foies de volaille, nettoyés et coupés en morceaux
- 50 g de vin blanc sec
- 50 g de porto rouge
- du sel
- du poivre moulu
- 2 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 10 g de beurre, pour la terrine
- 6 tranches de pain de campagne
- 2 c. à soupe de crème de vinaigre balsamique maison (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 848 kJ / 203 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine bressane
24h
Pâté de campagne
48 Std.
Mousse de foie de volaille au porto
72 Std.
Terrine de canard
24h
Mousse de foies de volaille aux fruits secs
7 Std. 30 Min
Délice de foies au riesling
2h 50min
Terrine de lapin aux herbes
24h
Mousse de foies de volaille aux pistaches
24h 20min
Terrine de campagne
25 Std. 15 Min
Terrine de viandes express
1h 5 min
Terrine de poulet aux pistaches
1h 15min
Sauce gribiche
15min