Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'échalotes, pelées et coupées en quatre
- 20 g d'huile de tournesol
- 300 g de foies de volaille, nettoyés et coupés en morceaux
- 50 g de vin blanc sec
- 50 g de porto rouge
- du sel
- du poivre moulu
- 2 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 10 g de beurre, pour la terrine
- 6 tranches de pain de campagne
- 2 c. à soupe de crème de vinaigre balsamique maison (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 848 kJ / 203 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâté de campagne aux baies de genièvre
24h
Terrine de lapin aux herbes
24h
Terrine bressane
24h
Terrine de campagne
25h 15min
Terrine de campagne
4h 30min
Délice de foies au riesling
2h 50min
Rillettes de porc et de canard
7h
Mousse de foie de volaille au porto
72sa
Terrine de poulet aux pistaches
1h 15min
Pâté en croûte (Espagne)
6h 15min
Sauce gribiche
15min
Terrine de poisson
1h