Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de vin rouge (cépage merlot par exemple)
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 clou de girofle
- 1 pincée de gingembre en poudre
- 1 étoile de badiane
- 100 g de sucre en poudre
- 700 - 800 g de poires, coupées en quatre
- 40 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1290 kJ / 307 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine de lapin aux herbes
24 godz.
Clafoutis aux cerises
50 min
Poires au vin rouge
5h
Pêche pochée au thym
3h 20 min
Poires au vin rouge
3h 20 min
Velouté d'épluchures d'asperges
45 min
Terrine de pintade aux pistaches
24 godz.
Céleri rémoulade
10min
Figues vapeur et sirop au vin rouge
35 min
Clafoutis aux abricots
55 min
Sauce gribiche
15min
Fanes de radis en velouté et chorizo croustillant
40 min