Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de vin rouge (cépage merlot par exemple)
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 clou de girofle
- 1 pincée de gingembre en poudre
- 1 étoile de badiane
- 100 g de sucre en poudre
- 700 - 800 g de poires, coupées en quatre
- 40 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1290 kJ / 307 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poires au vin rouge
3h 20min
Confiture de tomates vertes
24h
Poires au vin rouge
5sa
Chutney de poires
55 dk
Gelée de sureau
50 dk
Velouté de céleri au stilton
35 dk
Céleri rémoulade
10 Min
Gratin de figues
25 min
Sauce gribiche
15 Min
Fanes de radis en velouté et chorizo croustillant
40 dk
Figues vapeur et sirop au vin rouge
35 dk
Velouté de cresson à l'ail
1sa