Wersje kompatybilne
Filetti di nasello con carote arancioni e viola al timo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 4 tranci di nasello freschi (600 g circa)
- 4 pizzichi di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di acqua
- 200 g di carote, pelate e a bastoncini (4-5 cm)
- 200 g di carote viola, pelate e a bastoncini (4-5 cm)
- 2 pizzichi di timo secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 971.3 kJ / 232.3 kcal
- Białko
- 26.8 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 997.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40min
Verdure miste al cartoccio
35min
Sogliola al vapore con piselli
40min
Merluzzo alla pizzaiola
30min
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35min
Contorno di asparagi (tris di asparagi)
35min
Pesce spada al cartoccio con patate speziate
40min
Filetti di orata al cartoccio con crema di lenticchie
40min
Branzino al cartoccio
1h 10min
Pesce al limone con patate e verdure al prezzemolo
40min
Filetti di branzino alla pizzaiola
45min