Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di Provolone, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di zucchine, a rondelle sottili (0,3-0,5 cm)
- 700 g di acqua
- 5 g di sale
- 350 g di spaghetti
- foglie di basilico fresche, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2604 kJ / 622.4 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 68.6 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1037 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45 Min
Pasta e piselli
35 Min
Pasta patate e provola
55min
Pasta e patate con provola
1 Std.
Spaghetti broccoli e noci
40 Min
Spaghetti scarola, olive e briciole di pane (vegan)
35 Min
Paccheri zucca e provola
45 Min
Pasta verze e pancetta
40 Min
Cannelloni alla zucca e provola
1 Std. 50 Min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 Min
Pizza chiena
5 Std.
Ziti spezzati con ragù genovese
3 Std.