![Linguine allo scoglio Linguine allo scoglio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3c51b80871bddded2c8b5d08c7c7e88e/Derivates/253f835b5592d5ebcbd2b10c1fad7c35363b9e44.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di frutti di mare misti (cozze e vongole)
- 5 scampi, puliti ed eviscerati
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio a metà
- 1 peperoncino rosso piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di calamari ad anelli
- 1 pizzico di sale
- 40 g di vino bianco secco
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca tipo linguine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2533.8 kJ / 605.5 kcal
- Białko
- 49.9 g
- Węglowodany
- 71.6 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1534.2 mg
Alternatywne przepisy
Pasta ai frutti di mare (Bimby Friend)
35 Min
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40 Min
Pasta alla ionica
30 Min
Spaghetti alle vongole
4 Std. 40 Min
Spaghetti alla checca
40 Min
Involtini di pesce spada all'arancia
45 Min
Spaghetti al nero con ragù di seppie
50 min
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30 Min
Bucatini con le canocchie
35 Min
Tagliatelle con ragù di salsiccia e funghi
1 Std. 30 Min
Insalata di polpo e patate
2 godz.
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1 Std.