Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso piccante
- 400 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 360 g di spaghetti
- 60 g di olive nere denocciolate o verdi
- 20 g di capperi sotto sale, sciacquati
- 1 pizzico di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1089.5 kJ / 258 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 603.8 mg
Alternatywne przepisy
Conchiglie con pomodorini e stracciatella
40min
Pennette all'arrabbiata veloci
20min
Pasta al pomodoro e peperoni
30min
Spaghetti pomodoro, olive e capperi
30min
Spaghetti all'amatriciana
35min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Penne alla puttanesca
35min
Penne all'arrabbiata
20min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40min
Vermicelli di scammaro
30min
Sugo alla puttanesca
45min
Pasta feta e pomodorini
30min