Calamarata con crema di peperoni

Calamarata con crema di peperoni

4.5 70 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • peperoncino (opcjonalnie) mediamente piccante, a rondelle
    1
  • spicchio di aglio
    1
  • di cipolle rosse di Tropea a rondelle
    170 g
  • di peperoni rossi puliti e a listarelle
    330 g
  • di sale + q.b.
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato + q.b.
    1 pizzico
  • di pasta secca tipo calamarata
    500 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di olive nere denocciolate
    100 g
  • di Provolone piccante a cubetti
    150 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 537.5 kcal / 2249.2 kJ
Białko 17.2 g
Tłuszcz 22.6 g
Węglowodany 70.7 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 362.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...