Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 peperoncino mediamente piccante, a rondelle (opcjonalnie)
- 1 spicchio di aglio
- 170 g di cipolle rosse di Tropea a rondelle
- 330 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 500 g di pasta secca, tipo calamarata
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di olive nere denocciolate
- 150 g di Provolone piccante a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2249.2 kJ / 537.5 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 70.7 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 362.6 mg
Alternatywne przepisy
Farfalle integrali alla crema di peperoni (vegan)
55 Min
Pasta al pomodoro e peperoni
30 Min
Maltagliati al pesto di zucchine e gamberi
50 Min
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30 Min
Fusilli con fiori di zucca, pancetta e zafferano
45 Min
Caserecce integrali con melanzane e Feta
40 Min
Pasta con crema di peperoni e Feta
30 Min
Insalata di conchiglioni con pesto di melanzane
30 Min
Spaghetti leggeri alla norma (Bimby Friend)
30 Min
Pasta alla Norma leggera
1h
Pasta fredda alla norma
30 Min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 min