Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g mollica di pane rafferma, a pezzi
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 4 - 5 acciughe sotto sale, dissalate
- 1 pizzico di sale
- 320 g di pasta secca tipo vermicelli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2287.8 kJ / 546.8 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 84.3 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla vesuviana
25min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 Min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Penne alla puttanesca
35 Min
Spaghetti risottati aglio, olio, peperoncino e pangrattato aromatizzato
40 Min
Fusilli con pesto di rucola e bresaola
30 Min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40 Min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 Min
Busiate al forno con pesto alla trapanese
1 Std.
Farfalle ai sapori di Sicilia
45 Min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 Min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 Min