Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olive nere denocciolate
- 1 peperoncino piccante rosso piccolo (opcjonalnie)
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di timo fresco
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiai di capperi dissalati
- 320 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1647.3 kJ / 393.8 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 65.8 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 326.7 mg
Alternatywne przepisy
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20 min.
Spaghetti pomodoro e speck
35min
Spaghetti alla vesuviana
25 min.
Pasta al pomodoro e peperoni
30min
Spaghetti al pomodoro
30min
Pasta al pomodoro
55 min.
Pasta alla carcerata
30min
Spaghetti al tonno
40 min.
Pasta ‘ncasciata
1h 55min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1h
Insalata di pasta alla mediterranea
30min
Pasta alla ionica
30min