Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di polpa di zucca a tocchetti (1 cm)
- 150 g di acqua calda (non bollente)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 350 g di pasta secca tipo paccheri
- 150 g di provola affumicata a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2094.8 kJ / 500.8 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 68.8 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 465.1 mg
Alternatywne przepisy
Bortellina
30 min
Pasta verze e pancetta
40 Min
Lasagne alla pecoraia
1 Std. 40 Min
Pappardelle alla papalina
30 min
Cannelloni alla zucca e provola
1 Std. 50 Min
Tramezzino di segale con avocado e uova
3h 30min
Pasta con crema di peperoni e Feta
30 min
Spaghetti alla Nerano
30 min
Risotto viola cavolo cappuccio e Casera
40 Min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 min
Gattò di patate e spinaci
2h
Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola
35 min