Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di polpa di zucca a tocchetti (1 cm)
- 150 g di acqua calda (non bollente)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 350 g di pasta secca tipo paccheri
- 150 g di provola affumicata a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2094.8 kJ / 500.8 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 68.8 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 465.1 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45 dk
Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola
35 dk
Orecchiette con crema di zucca e speck
35 dk
Frittata di linguine
35 dk
Pasta verze e pancetta
40 Min
Pesto di scarola e pecorino
15 Min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1sa 30 dk
Spaghetti alla Nerano
30 Min
Tagliatelle verdi con stracchino, noci e pancetta
1sa
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 Min
Pasta fredda alla norma
30 Min
Lasagne zucca e salsiccia
2 Std.