Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 180 g di melanzane a dadini (1 cm)
- 2 pizzichi di sale
- 80 g di pesce spada a dadini
- 50 g di passata di pomodoro
- 2 foglie di basilico fresco, lavate
- 1000 g di acqua
- 150 g di pasta secca corta, tipo pennette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1954 kJ / 467 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesce spada al salmoriglio
5 Min
Pennette allo spada con melanzane al rosmarino
50min
Spaghetti pesce spada, peperoni e bottarga
50min
Tagliolini al sugo di spada
30 Min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 Min
Fusilli ai carciofi e piselli
30 Min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 Min
Maccheroni a fezze con pesto di melanzane
50min
Spaghetti peperoni, spada e melanzane
35min
Pappardelle con macco di fave fresche
55min
Mezze maniche integrali allo spada e violette
1 godz. 5 min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55min