![Friarielli e salsiccia Friarielli e salsiccia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9EE89FA2-1C04-4F01-8BF6-FE2BD3E36448/Derivates/01ec8bc8-9cd2-4ead-836b-d492468cbb7b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 700 g di friarielli (cime di broccoli)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso secco
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di salsiccia secca a pezzi (2-3 cm)
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1870.2 kJ / 446.7 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 37.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1165.2 mg
Alternatywne przepisy
Frittatine di pasta
3h 30min
Pasta patate e provola
55min
Scarola imbottita alle acciughe
1h
Ziti con ragù alla napoletana
1h 30min
Pasta e lenticchie al pomodoro
50min
Contorno di friarielli alla napoletana
40min
Pasta e piselli
35min
Ziti spezzati con ragù genovese
3 godz.
Riso e verze
1h 10min
Pizza di scarola
3h 30min
Contorno di scarola con noci e pinoli
20min
Casatiello sugna e pepe
2h 30min