Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g ripe tomatoes (assorted), cut into slices, halves and wedges (see Tip)
- 10 sprigs fresh chives, cut into pieces
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thirds
- 125 g mascarpone cheese
- 100 g milk
- 15 - 20 g wasabi paste
- ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- snow pea sprouts, for garnishing
- extra virgin olive oil, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 992 kJ / 236.2 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 457.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot, feta and mint salad
40 min
Yoghurt and jalapeño dressing
10min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50min
Cobb salad with buttermilk dressing
1h
Beetroot, pear and blue cheese salad
1h 10min
Strawberry salad with caramelised sherry vinaigrette
25min
Smoked prawn kebabs with avocado whip
25min
Asparagus and broad bean salad
25min
Prawn salad with horseradish cream
1h
Steamed greens with lemon feta
20 min
Mixed tomato and labne salad
24h 20min
Baked artichoke dip
35min