Turkey breast roulade with apricot and hazelnut stuffing

Turkey breast roulade with apricot and hazelnut stuffing

4.4 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 portions

Składniki

Apricot stuffing
  • garlic clove
    1
  • eschalot (approx. 40 g)
    ½
  • butter
    20 g
  • dried apricots
    80 g
  • raw hazelnuts
    50 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • salt to taste
    1 pinch
  • ground black pepper to taste
    1 pinch
Turkey, potatoes and sauce
  • garlic clove
    1
  • eschalot (approx. 40 g)
    ½
  • butter
    20 g
  • water
    500 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • small potatoes well washed, cut into halves
    6
  • skinless turkey breasts
    2
  • dry white wine
    20 g
  • plain flour
    20 g
  • Dijon mustard
    1 tbsp
  • salt to taste
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper to taste
    1 - 2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1640.8 mg
Białko 516 g
Kalorie 18906.3 kJ / 4518.7 kcal
Tłuszcz 191.4 g
Błonnik 21.8 g
Tłuszcz nasycony 54.6 g
Węglowodany 155.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...