![Grated carrot salad (Thermomix® Cutter, TM6) Grated carrot salad (Thermomix® Cutter, TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4a4ac7b0-5a49-447c-baf6-4bb769751323/Derivates/5197f538-bea3-4c8d-ac70-be7f3d005170.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g carrot whole (approx. 1-3 carrots), trimmed and peeled
- 25 g eschalot, cut into halves
- 5 g fresh flat-leaf parsley, cut into thirds, leaves and stalks
- 40 g grapeseed oil
- 25 g white wine vinegar
- 20 g lemon juice
- 10 g mustard
- 3 pinches sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 664.6 kJ / 158.9 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 219.7 mg
Alternatywne przepisy
Potato bake (Thermomix® Cutter)
1 Std. 10 Min
Dip of all Dips (Thermodudes)
45 Min
Potato Cup Frittata
1 Std.
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10 Min
Vegetable pizza (Thermomix® Cutter TM6)
1h 40min
Piccalilli
720h 35min
Oven baked vegetable chips (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std. 45 Min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter TM6)
10 Min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 Min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
48h 20min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std. 10 Min
Boulangère potatoes
1h 40min