![Harissa Harissa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F9923222-C8A7-4CFF-8A03-052DE9EEF54D/Derivates/66CD160B-21E1-49B6-A646-938C2C4831EE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g fresh red chillies (approx. 9 chillies), cut into pieces
- 600 g boiling water
- 2 ½ tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 5 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 345 g
- Kalorie
- 1957.8 kJ / 467.9 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 2375.5 mg
Alternatywne przepisy
Thai red curry paste
10 Min
Thai red curry paste
15 Min
Madras curry powder
15 Min
Garlic and coriander naan
1 Std. 30 Min
Ginger paste
15 Min
Garlic paste
20 Min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Thai green curry paste
10 Min
Baharat spice mix
5 Min
Garam masala powder
5 Min
Garam masala
10 Min
Tandoori paste
5 Min