Urządzenia i Akcesoria
Harissa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
345 g
Składniki
-
fresh red chillies (approx. 9 chillies), cut into pieces150 g
-
boiling water600 g
-
cumin seeds2 ½ tsp
-
coriander seeds2 tsp
-
garlic cloves5
-
extra virgin olive oil40 g
-
salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 345 g
Sód
2375.5 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1957.8 kJ /
467.9 kcal
Tłuszcz
42 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pickled vegetables
745hod.
Curry powder
10min.
Garam masala
10min.
Za'atar seasoning
5min.
Spiced lamb roast
29hod. 50min.
Onion bhaji
45min.
Garlic and coriander naan
1hod. 30min.
Ginger paste
15min.
Garlic paste
20min.
Shrikhand (flavoured hung yoghurt)
12hod. 15min.
Coriander chilli chutney
5min.
Cucumber and mint raita
30min.