Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quick puff pastry
- 200 g unsalted butter, cut into small pieces (1-2 cm) and frozen
- 200 g plain flour, plus extra to dust
- 90 g chilled water
- ½ tsp salt
Caramelised onion
- 20 g oil
- 300 g eschalots, cut into wedges (3-4 cm)
- 30 g dried cranberries
- 20 g balsamic vinegar
- 20 g sherry
- 2 pinches sea salt
Cheese filling
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 300 g soft goat's cheese
- 200 g crème fraîche
- 1 lemon, zested, no white pith
- 2 pinches ground black pepper
Assembly
- 3 tbsp pine nuts, toasted
- rocket leaves, to serve
- 1 green apple, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2903.6 kJ / 694 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 50.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.8 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 490.7 mg
Alternatywne przepisy
Champagne poached chicken terrine
1j 30 menit
Gougère puffs with salmon mousse
25 Std. 35 Min
Gruyère and asparagus Dutch baby pancake
50 menit
Oysters with Lime Granita
15min
Saffron and cardamom poached pears
40 min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2 Std. 50 Min
Café de Paris butter
25 min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 Min
Beetroot and tequila cured salmon
24 Std. 20 Min
Crème anglaise
15min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20 min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15 min