Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g courgettes, ends removed
- 500 g potatoes, trimmed if necessary to fit in feeder
- 100 g Parmesan cheese, trimmed if necessary to fit in feeder
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 60 g olive oil, plus extra for greasing
- 3 garlic clove
- 80 g coarse rye bread, torn in pieces
- 150 g onions, quartered
- 500 g tomato passata
- 170 g water
- 1 tsp caster sugar
- ¼ - ½ tsp red pepper flakes, to taste
- 1 tsp dried oregano
- 10 g fresh basil leaves, torn in pieces
- 125 g mozzarella (1 ball), torn in small pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1580 kJ / 378 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 963 mg
Alternatywne przepisy
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40 min
Semolina Dumplings
1 Std. 40 Min
Black Bean and Avocado Wrap
15min
Spanish Tortilla
1h
Italian Ditalini Vegetable Soup (TM5)
40 min
Fish and Avocado Loaf
2h
Grisons Barley Soup
55 min
Mixed Pepper, Courgette and Goat's Cheese Tart
1 Std. 40 Min
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1h 15 min
Tomato, Spinach and Ricotta Quiche (TM5)
1h 30min
Stracciatella Soup
30 min