Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g mixed dried mushrooms
- 250 g boiling water
- 50 g vegan hard cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 40 g olive oil, plus 1 Tbsp
- 350 g mixed fresh mushrooms, sliced (e.g. Portobello, chestnut and shiitake)
-
50
g brandy
lub dry Marsala wine - 200 g freekeh
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled (see tip)
lub ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 200 g water
- 200 g almond milk (see tip)
- 12 fresh sage leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1280 kJ / 307 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 321 mg
Alternatywne przepisy
Coconut Creamed Kale
20min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Stuffed Portobello Mushrooms
45min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1h 30min
Pearl Barley Risotto with Asparagus
1h 5min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Veggie 'Burritos'
20min
Wintergreen Soup with Quinoa and Black Beans
1h
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h