Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde

Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde

4.4 68 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

Roasted Roots
  • raw beetroots (approx. 4 medium), peeled, quartered
    500 g
  • Jerusalem artichokes peeled, halved or quartered if large
    500 g
  • water
    40 g
  • red wine vinegar
    40 g
  • olive oil
    20 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
Salsa Verde
  • pickled capers drained
    30 g
  • cornichons drained
    45 g
  • fresh mint leaves
    5 g
  • fresh parsley leaves
    15 g
  • fresh basil leaves
    5 g
  • olive oil
    65 g
  • lemon juice, freshly squeezed
    15 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
Lentils
  • garlic cloves
    3
  • dried Puy lentils
    200 g
  • tinned chopped tomatoes
    200 g
  • water
    300 g
  • bay leaf
    1
  • fresh thyme
    6 sprigs
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled (see tip)
    ½
    ½ tsp vegetable stock paste, homemade
  • olive oil
    5 g
  • red wine vinegar
    5 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • watercress
    80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 611 kcal / 2546 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 48 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 1136 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...