Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Brötchen, altbacken
- Wasser, warm, zum Einweichen
- 50 g Oliven, schwarz, entsteint, abgetropft
- 30 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 10 g Olivenöl
- 60 g durchwachsener Speck, geräuchert, in Würfeln (5 mm)
- 20 g Pinienkerne
- 550 g Schweinehackfleisch
- 1 Ei
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 1 EL Kräuter der Provence
- 4 TL Schmalz
- 4 Lorbeerblätter, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 2342 kJ / 560 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 787 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Geflügelpastete mit Pistazien und Portwein
24h
Coq au vin
2 godz.
Västerbotten Quiche
1 Std. 30 Min
Chorizo-Patties
1h 25 min
Estragon-Senf
15 min
Den Helder (Matjes-Tatar)
35 min
Tarte Tatin mit Zwiebeln und Baconjam
1 Std.
Tartiflette (französischer Kartoffelauflauf)
1 Std. 45 Min
Canelés
14 Std.
Hähnchen in Estragonsauce
50 min
Würziges italienisches Huhn in Tomaten-Rotwein-Sauce
1 Std. 15 Min
Geschmortes Zitronen-Zimthähnchen mit Wurzelgemüse
1 Std. 30 Min