Spargelsalat mit Pumpernickel-Erde und wachsweichem Eigelb

Spargelsalat mit Pumpernickel-Erde und wachsweichem Eigelb

3.9 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

Pumpernickel-Erde
  • Pumpernickel
    150 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Trüffelbutter weich
    30 g
    30 g Butter, weich
Ei und Spargelsalat
  • Spargel, grün
    200 g
  • Eier
    4
  • Wasser zum Auffüllen bis zur 1-l-Markierung
  • Essig
    1 EL
  • Rapsöl
    1 EL
  • Olivenöl
    1 TL
  • Salz
    2 Prisen
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL
Kräutersauce und Fertigstellung
  • Dill
    5 g
  • Petersilie
    5 g
  • Frühlingszwiebeln in Ringen
    10 g
  • Estragon abgezupft
    2 TL
  • Schmand
    200 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    5 g
  • Senf, mittelscharf
    ½ TL
  • Honig
    5 g
  • Zitronenschale, gerieben
    ½ TL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Wildkräuter zum Garnieren
  • Kresse zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 530 kcal / 2216 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 1666 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...