![Sherry-Zimt-Pflaumen Sherry-Zimt-Pflaumen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3D0E257D-F288-4801-B35B-1743A78F9C9E/Derivates/6febc2ac-555f-4f10-8466-3b151028eca7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Sherry
- 10 - 12 Stücke Würfelzucker, nach Geschmack
- 1400 g Wasser
- 10 g Zitronensaft
- 500 g Pflaumen, halbiert, entkernt
- Zimt zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 420 kJ / 100 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Sauce Hollandaise
15 min
Gemüse-Schaumsüppchen, Maishähnchen mit Kartoffel-Bärlauchstampf und Gemüse und Erdbeer-Minzsalat
2óra 30p
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1h 20 min
Rib Eye mit Béarnaise
1h 50 min
Kalbsfilet mit Kräuterkruste und Selleriecreme
1h 45min
Paprika-Hollandaise
15 min
Meerrettich-Lachs auf Rote-Bete-Carpaccio
1 godz.
Petersilienöl
2j 15 menit
Klassische Zabaglione
15 min
Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter
1 godz. 25 min
Rinderfilet Sous-Vide für sechs
1 godz. 30 min
Rinderfiletsteaks Sous-Vide
1 godz. 30 min