Chilimousse auf Nashi-Birnen-Carpaccio

Chilimousse auf Nashi-Birnen-Carpaccio

4.5 21 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
4 Portionen

Składniki

  • weiße Gelatine
    4 Blatt
  • Wasser zum Einweichen
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    250 g
  • Milch
    50 g
  • Frischkäse
    200 g
  • Sweet-Chili-Sauce
    70 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Cayenne-Pfeffer
    2 Prisen
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    ½ Bund
  • Schalotte
    1
  • Reisessig
    30 g
  • Apfelsaft
    30 g
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Honig
    2 TL
  • gelbe Currypaste (siehe Tipp)
    1 EL
  • geröstetes Sesamöl
    25 g
  • Nashi-Birnen in hauchdünnen Scheiben
    3
  • Rucola
    80 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    12
  • Pinienkerne geröstet
    25 g
  • Chilifäden (opcjonalnie) zum Dekorieren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 13 g
Kalorie 2500 kJ / 597 kcal
Tłuszcz 47 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...