Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
TM6 TM5

Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem

4.2 (258 ocen)

Składniki

  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 150 g pomidora, pokrojonego na 2 cm kawałki
    lub 150 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 200 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w 1,5 cm plastry
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 400 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy
  • 200 g serc karczocha, z puszki lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
    lub 200 g zielonego groszku, konserwowego lub mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 150 g makaronu, suchego, krótkiego, o czasie gotowania ok. 9 min
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście, posiekana, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2563.1 kJ / 612.6 kcal
Białko
26.6 g
Węglowodany
63.5 g
Tłuszcz
28.8 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Błonnik
11.9 g
Sód
1252.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy