Meksykańska tostada z wołowiną
TM6 TM5

Meksykańska tostada z wołowiną

4.2 (29 ocen)

Składniki

  • 200 g sera panela (meksykańskiego świeżego sera), pokrojonego na kawałki
    lub 200 g sera białego, typu włoskiego
  • 150 g rodzynek
  • 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 800 g pomidorów, bez skórki, pokrojonych na kawałki
    lub 800 g pomidorów, z puszki
  • 250 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 3 ząbki czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 1000 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 3 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka liści tymianku, świeżych
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 tostad meksykańskich (patrz wskazówka)
  • śmietana, 12% tłuszczu, do dekoracji
  • sałata rzymska, posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1929.9 kJ / 461.3 kcal
Białko
19.4 g
Węglowodany
43.1 g
Tłuszcz
24.3 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Błonnik
3.1 g
Sód
791.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 90 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy