Indyk w sosie pesto z kaszą bulgur z warzywami

Indyk w sosie pesto z kaszą bulgur z warzywami

4.5 303 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

Kasza bulgur z warzywami
  • 200 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 200 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 1200 g wody
  • 20 g oleju
  • 200 g kaszy bulgur
  • 1 łyżeczka soli
Indyk w sosie pesto
  • 200 g wody
  • 250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • 80 - 100 g pesto z bazylii (patrz wskazówka)
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego na 3 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 824.7 mg
Białko 24.8 g
Kalorie 2075.3 kJ / 495.7 kcal
Tłuszcz 30.2 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 15.3 g
Węglowodany 34.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...