Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 10 g fresh ginger, peeled
- 80 g freshly squeezed lime juice
- 60 g gluten free soy sauce, reduced-salt
- 10 g sesame oil
- 10 g extra virgin olive oil
- 135 g doongara rice, brown
- 1000 g water
- 200 g frozen shelled edamame beans, thawed
- 4 eggs
- 1 Lebanese cucumber, thinly sliced
- 70 g radishes, thinly sliced
- 160 g red cabbage, thinly sliced
- 250 g avocado (approx. 1 medium), thinly sliced
- 80 g fresh baby spinach leaves
- 1 tbsp black sesame seeds
- 1 fresh long red chilli, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1902.5 kJ / 455 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Sód
- 677.5 mg
Alternatywne przepisy
Greek-style meatballs with warm veg salad (Noni Jenkins)
40 Min
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40 Min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35min
Nourish bowl (Diabetes, Thermomix® Cutter)
55 min
Nourish bowl (Diabetes, Thermomix® Cutter, TM6)
55 min
The best egg salad open sandwich (Diabetes, TM6)
20 min
Salmon freekeh "nasi goreng" (Diabetes)
55 min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20 min
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24 Std. 55 Min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1h
Warm satay bowl
1 Std. 10 Min