Shredded chicken satay pad Thai (Noni Jenkins)

Shredded chicken satay pad Thai (Noni Jenkins)

4.4 261 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • green cabbage cut into 1 cm thick slices
    100 g
  • spring onions/green onions cut into thirds, plus extra sliced to garnish
    2
  • eggs
    2
  • garlic cloves
    2
  • piece fresh ginger
    2 cm
  • apple cider vinegar
    1 tsp
  • tamari
    20 g
  • raw honey
    20 g
  • nut butter
    80 g
  • coconut oil
    20 g
  • water
    300 g
  • chicken thighs
    250 g
  • fresh coriander leaves only
    4 sprigs
  • cashews roughly chopped
    10
  • long red chilli sliced to garnish
    1
  • sea salt to taste
  • lime wedges, to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 785.3 kcal / 3285.5 kJ
Białko 36.4 g
Tłuszcz 56.8 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 18.9 g
Sód 804.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...