
Wersje kompatybilne
Shredded chicken satay pad Thai (Noni Jenkins)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g green cabbage cut into 1 cm thick slices
- 2 spring onions/green onions cut into thirds, plus extra sliced to garnish
- 2 eggs
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger
- 1 tsp apple cider vinegar
- 20 g tamari
- 20 g raw honey
- 80 g nut butter
- 20 g coconut oil
- 300 g water
- 250 g chicken thighs
- 4 sprigs fresh coriander leaves only
- 10 cashews roughly chopped
- 1 long red chilli sliced to garnish
- sea salt to taste
- lime wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 785.3 kcal / 3285.5 kJ
- Białko
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 56.8 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.9 g
- Sód
- 804.4 mg