Urządzenia i Akcesoria
Yoghurt cheese
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 24 godz. 40 min
21 pieces
Składniki
Yoghurt cheese
-
natural yoghurt (see Tips)1000 g
-
water200 g
-
sea salt plus an extra ½ tsp1 tbsp
Cheese coatings
-
walnuts50 g
-
sea salt to season
-
extra virgin olive oil plus extra to roll and drizzle1 tsp
-
dried chilli flakes1 pinch
-
pure maple syrup20 g
-
fresh chives thinly sliced20 g
-
red pepper flakes or dried chilli flakes3 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
336.3 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
210.7 kJ /
50.4 kcal
Tłuszcz
3.4 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Custard
10 min
Retro prawn cocktail
20 min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 min
Fruit crumble with crème anglaise
1 godz. 10 min
Toad in the hole
25 godz. 25 min
Yorkshire puddings
3 godz. 40 min
Pickled red onions (Thermomix® Cutter, using modes)
1 godz. 50 min
Mexican slaw (Thermomix® Cutter)
10 min
Wakame Butter
5 min
Mustard and cheddar mash
30 min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, using modes)
48 godz. 20 min
Rhubarb crumble
45 min